Daf YA 314 Brandweer

De Daf YA 314, het kleine broertje van de “dikke daf”. Kwa formaat is deze toch wel forse jongen niet kleiner.

Het voertuig was een “goedkopere” versie van de “dikke daf”, minder wielen, lichtere motor en simpeler techniek. Maar dat maakt het legervoertuig niet minder imposant.

Onze 314 is sowieso uniek te noemen. In de werkplaatsen van Kamp “Nieuw Milligen” is dit voertuig omgetoverd tot een brandweerwagen voor de BZB. (Bedrijfs Zelf Bescherming) De huidige BHV. Voorzien van extra grote opbergvakken en een grote imperial maakt dit legervoertuig uitermate geschikt voor optochten en droppingen.

Voor dit legervoertuig kunt u ook een oorverdovende geluidsinstallatie huren, deze kan zonder problemen geplaatst worden op de grote imperial.

Zin om overtuigd te worden? Scroll helemaal naar beneden en laat een bericht achter, wij nemen contact met u op, of bel: 023-544 29 77

leger vrachtwagen verhuur

6 thoughts on “Daf YA 314 Brandweer

 1. Beste,

  Mijn opa (inmiddels 70, nog helemaal okay), heeft in dienst als chauffeur op een DAF YA 324 gereden bij de verbindingsdienst. Hij praat hier nog vaak over, en dan heel enthousiast. Hij zou graag nog een keer een stuk willen rijden met zo’n vrachtwagen. Is het mogelijk om een keer een afspraak te maken om op onverhard / verhard terrein te rijden met de DAF YA 314? Als verrassing.
  Hij heeft het rijbewijs niet meer, dus onder begeleiding of zoiets?

  Mvg,
  Jesse van de Meent
  uit Nijmegen

 2. Hallo,
  Ik ben bezig met de historie van de defensiebrandweer en zou daarom graag een keer jullie bijzondere voertuig op de toto willen komen zetten. Is dat mogelijk? Verder ben ik ook nog benieuwd of jullie meer informatie over het voertuig hebben zoals het originele kenteken.
  Mvg, Paul Maissan

  • Uiteraard mag het voertuig gefotografeerd worden! Ik weet zelf weinig van de geschiedenis. Alleen een beetje van horen zeggen. Het voertuig staat gestationeerd in Vaassen. Ik stuur wel even een email met de gegevens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *